خطای دید چشم در تشخیص رنگها | عکس های جالب
رنگها به نظر از آشکارترین واقعیتهای ممکن هستند. ماجرای جنجالی رنگ لباس که یادتان هست. آن نمونهای بود برای نشان دادن اینکه به آن چیزی که در رنگها میبینیم اعتماد نکنیم. به این ۴ نمونه خطای دید در تشخیص رنگها توجه کنید تا بیشتر نسبت به مفهوم خطای دید آگاهی پیدا کنید.
باورتان میشود در این تصویر مربع A و B هر دو یکرنگند.
به تصویر زیر نگاه کنید.
این در واقع به علت ثبات رنگ است که مغز اجازه میدهد سوژه ها را صرفنظر از نوری که منعکس میشوند ببیند. سلولهای شبکیه چشم به ما کمک میکنند تا رنگها را ببینیم و تشخیص دهیم.از آنجایی که این سلولها طول موجهای متفاوتی از نور را ثبت میکنند نورونهای چشم سعی میکنند که از فعالیتهای سلولهای شبکیه منظور را برداشت کنند. از آنجا که مربعی که حرف Bدر آن قرار دارد زیر سایه قرار دارد مغز اینطور برداشت می کند که مربع باید روشنتر از آن چیزی باشد که واقعا است.
مثال دیگر درباره خطای چشم در تشخیص رنگ این مورد است. مربع داخلی سمت چپ به نظر تیرهتر از مربع داخلی سمت راستی است، با اینکه هر دو دقیقا یک رنگند. هر دو مربع یک میزان از نور را به چشم منتقل میکنند اما چون پسزمینه آن متفاوت است ما فریب می خوریم.
به این تصویر نگاه کنید.
نقطههای سیاه در تقاطع خطها مثل ستارهها آشکار میشوند و باز ناپدید میشوند. اما اگر به این تقاطعها خیره شوید تمام آنها سفید و بدون نقطه سیاه هستند. دانشمندان همچنان روی این مسئله تحقیق میکنند. در واقع آنها دلیل این اتفاق را اینگونه پیشنهاد میکنند که گیرندههای نوری متعدد اطلاعات را به سلولهای عصبی شبکیه در مغز میفرستند. از آنجا که مغز این پیامها را تفسیر میکند. بیشتر سلولهای مغز مانع از فعالیتهای سلولهای همسایهاشان میشوند، و این باعث تضاد رنگ سفید و سیاه در تصویر و نقطههای چشمکزن سیاه میشود.
ویلهلم فون بزولد کشف کرد که رنگها در پسزمینه تیره، پررنگتر دیده میشوند این هم شاهدی بر این کشف. رنگ قرمز در هر دو زمینه یکی است اما در پس زمینه سیاه تیرهتر دیده میشود.
این خطاها و فریبهایی که از رنگها می خوریم بعضی وقتها داستانهای جنجالی به وجود می آورد که هیچ کس حرف دیگری را باور نمیکند.